Malmpotid
Malm on raua ja süsiniku sulam ning üks vanimaid materjale, mida kasutatakse köögitarvete, nagu potid, pannid ja muud köögitarbed, valmistamiseks. Malmpotid ja muud tooted on lõhnatu ja niiskuskindlad. Malmpott võib kasutada keetmiseks, hautamiseks, küpsetamiseks ja ahjudes kasutamiseks, kui neil ei ole puidust või plastist käepidemeid või kui need on eemaldatavad. Neis saab küpsetada kõike, alates lihast kuni kookideni. Valurauast potid on maitsvad ja tervislikud - nende küpsetamiseks on vaja väga vähe rasva. Valuraua on meie organismile ohutu - see metallisulam ei eralda küpsetamise või toiduvalmistamise ajal mingeid kahjulikke aineid.
Teine suur eelis emailitud malmist kaanega pottide puhul on suhteliselt lühike küpsetusaeg. See on tingitud asjaolust, et malm juhib hästi soojust ja jaotab seda ühtlaselt poti pinnal. See muudab malmist pottide kasutamise kuluefektiivseks, kuna see vähendab toiduvalmistamiseks kuluvat energiat. See on ideaalne lahendus roogade jaoks, mida tuleb kaua keeta või hautada.
Malmpotid on erakordselt vastupidavad ja vastupidavad temperatuurile ja kahjustustele, mis tähendab, et need võivad meid teenida aastaid.
Malmpott saab kasutada gaasi-, keraamilistel ja induktsioonpliitidel, kuid tuleb meeles pidada, et tootjad ei soovita neid kasutada mikrolaineahjudes.
Samuti tuleb meeles pidada, et emailitud malmpotid on stiilne klassika. Valurauast potid kogevad omaenda renessanssi kui köögi moodne element. Neid valitakse sageli mitte ainult nende funktsionaalsete omaduste, vaid loomulikult ka visuaalsetel ja esteetilistel põhjustel. Ei saa eitada, et need soliidsed nõud näevad igas köögis, olgu see siis klassikaline või moodne, tõeliselt professionaalsed ja huvitavad välja.
Kuidas valmistada malmist pott kasutamiseks ette?
Malmpotid on imelised köögi abilised, kuid selleks tuleb need kõigepealt korralikult kasutamiseks ette valmistada, kui tootja ei ole seda juba teinud.
Kui te võtate oma malmpott karbist välja, peaksite seda kõigepealt põhjalikult sooja jooksva vee all loputama. Ärge lihtsalt loputage seda nõudepesumasinas, sest tootjad ei soovita seda teha. Ärge kasutage puhastamiseks pesuvahendeid ja ärge küürige poti pinda tugevalt, isegi kui see on emailitud. Pärast loputamist tuleb pott põhjalikult kuivatada, eelistatavalt paberrätikuga.
Kõige parem on pott seestpoolt määrida toiduõli või muu kasutatud rasvaga. Eelistatav on valida selline rasv, mis kuumutamisel hakkab kõrgemal temperatuuril suitsema. Selleks võib olla suurepärane valik rüpsiõli, mida me sageli kasutame. Loomulikult võite kasutada ka muid kodus leiduvaid õlisid, kuid need võivad suitseda kiiremini ja täita ruumi kiiremini suitsuga. Sellisel juhul tuleb ruumi kindlasti hästi tuulutada.
Kuumutage ettevalmistatud malmpotti pliidil või ahjus, jälgides eelkõige, et potil ei oleks puu- või plastosasid. Samuti on oluline, et poti põhja läbimõõt vastaks selle pliidi läbimõõdule, millel te seda kasutate. Põleti ei tohi olla suurem kui pott. Kuuma poti temperatuur peaks olema 170-200 °C. Kõrgemaid temperatuure ei soovitata. Kuumutamine peaks kestma umbes 60 minutit, kuumutades potti järk-järgult. Ärge kunagi asetage külma potti kuumale pliidile või täielikult kuumutatud ahju. Liiga kiire ja liiga tugev kuumutamine malmist pottide kuumutamisel, olgu see siis tule või gaasi peal, induktsioonpliidil või ahjus, põhjustab metalli ebaühtlast paisumist, mistõttu tuleb järgida juhiseid, et pottide korralikuks küpsemiseks tuleks järgida juhiseid. Tavaliselt on paljude malmist pottidega kaasas üksikasjalikud juhised selle kohta, kuidas tooteid kasutamiseks ette valmistada.
Kui pott on täielikult jahtunud, pühkige poti pinnalt liigne õli; selleks sobib ideaalselt paberrätik. Kõik need sammud on äärmiselt olulised. Mida parem on esimene ettevalmistus, seda kauem kestab pott ja rõõmustab teid.