Kuidas küpsetada tassikooke - praktilised näpunäited

Kuidas küpsetada tassikooke - praktilised näpunäited

Kuidas küpsetada täiuslikke, suus sulavaid tassikooke? Kuigi seda magustoitu on palju lihtsam küpsetada kui kooki või pirukat, kujuneb see sageli siiski väljakutseks ja kardame uuesti proovida.

Oleme kogunud kokku parima ja usaldusväärseima teabe, et seda sinuga jagada ja inspireerida köögis uusi avastusi tegema.

Põhireeglid, mida tuleb järgida

Jälgi retsepti

Retsepti järgimine on väga oluline, eriti kui valmistad seda esimest korda. Retseptide loojad kulutavad palju aega katsetamisele ja parima maitse otsimisele, seega on paljud variatsioonid eelnevalt testitud. Kui tead retsepti peast, proovi vahetada ühte koostisosa või sammu, et muuta protsessi jälgimine lihtsamaks ja oma vigu mõista.

Kasuta ainult kvaliteetseid koostisosi

Kui arvad, et ei ole vahet tõelisel šokolaadil ja küpsetusšokolaadil või vanillisuhkrul ja looduslikul vanilliekstraktil, siis eksid väga. Igal koostisosal on maitsele tohutu mõju. Vali ainult kõige kvaliteetsemad ja värskemad tooted.

Hoia koostisosasid toatemperatuuril

Kõik koostisosad segunevad paremini ja kiiremini, kui nad on samal temperatuuril. Loomulikult nõuab see rohkem planeerimist: oluline on võtta munad, või ja muud külmkapis hoitavad tooted külmikust välja 15 kuni 20 minutit varem. See töötab hästi parima tulemuse saavutamiseks.

Ära sõtku tainast liiga kaua

Peamine omadus, mida parimatelt pagaritelt õppida, on õrnus. Selleks, et küpsetada kohevaid, pehmeid ja niiskeid koogikesi, tuleb taignasesse jätta õhumullid, mis siis ahjus paisuvad. Kui segad koostisosi liiga kaua või liiga karmilt, siis tulemuseks on kõvad koogikesed. Vali mikseril aeglane kiirus ja lõpeta segamine kohe, kui kõik koostisosad on lisatud.

Pöörake tähelepanu temperatuurile

Küpsetusaeg ja temperatuur sõltuvad suuresti ahjust ja valitud retseptist. Optimaalne temperatuur on 160-200 °C. Paljud ahjud on ettearvamatud või jaotavad soojust ebaühtlaselt. Temperatuur on täiuslikuks küpsetamiseks hädavajalik. Parim viis vigade vältimiseks on ahju temperatuuri mõõtmine. Nii ei pane sa koogikeste liiga kuuma või liiga jahedasse ahju.

Küpseta koogikesi ahju keskmises osas

Küpsetiste puhul on väga oluline, et soojus jaotuks ühtlaselt. Aseta koogid ahju keskele, et vältida liigset kuumust ühes kohas. Kui ahi küpsetab ebaühtlaselt, vaheta koogikeste kohtasid. Seda ei ole soovitatav teha enne, kui 2/3 küpsetusajast on möödunud.

Levinud vead

Mõnikord tundub, et oleme teinud kõik õigesti: valinud ideaalsed koostisosad, parima küpsetusplaadi, arvestanud aega - aga tulemus pole ikkagi ootuspärane. Siin on mõned kõige levinumad vead, mida kookide küpsetamisel tehakse:

Koogid jäetakse küpsetusplaadile

(tagajärg: üleküpsetatud ja kõvad koogid)

Üks levinumaid vigu, mille tõttu koogid oma niiskuse ja kohevuse kaotavad, on nende pärast ahjust välja võtmist küpsetusplaadile jahtuma jätmine. Metallist küpsetusplaat säilitab soojust pikka aega, seega on oluline, et koogid võetakse plaadilt ja asetatakse toatemperatuuril alusele, et vältida nende üleküpsetamist. Siin võidavad need, kes kasutavad silikoonist küpsetusvorme. Need jahtuvad äärmiselt kiiresti. Võid tassikoogid mureta neisse jahtuma jätta.

Kookide küpsemine võtab liiga kaua aega

(tagajärg: kuivad ja kõvad koogid)

Tavalise suurusega tassikooke tuleks küpsetada umbes 18-20 minutit ja suuremaid 24-26 minutit. Sageli on liiga pika küpsetamise tulemuseks jäigad ja kuivad koogid. Parim viis kontrollida, kas koogid on küpsed, on traditsiooniline hambaorgi meetod. Pista hambaork koogi keskele ja tõmba see välja. Kui see on puhas, on koogid küpsenud.

Vormidesse lisatakse liiga palju või liiga vähe tainast

(tagajärg: ebapiisavalt või ülemäära kerkinud, vormitud koogikesed)

Koogid ei kerki, ajavad üle, kaotavad oma kuju... Selle vältimiseks on soovitav täita taignaga mitte rohkem kui 2/3 vormi. Pärast mitu korda ühes ja samas vormis küpsetamist leiad optimaalse taignakoguse. Taigna tõstmiseks on väga mugav kasutada jäätiselusikat. Sobib ka väike kulp, köögi- või spetsiaalne kondiitrilusikas. Neid on lihtne kasutada, et igasse vormi saaks võrdne kogus tainast.

Koogikesi serveeritakse liiga kuumalt

(tagajärg: koogid murenevad liialt, sest neid pole olnud aega settida)

Seda viga teevad kõige kärsitumad pagarid, kes serveerivad kuumad koogid lauale kohe, kui need on ahjust välja tõmmatud. Soovitatav on oodata vähemalt 40 minutit ja lasta tassikookidel veidi jahtuda ja settida. Pea meeles, et isegi kui koogi pealispind tundub jahe, võib sisemus veel kuum olla, seega tasub suurepärase tulemuse nautimiseks veidi aega kannatada.

Tassikooke kaunistatakse liiga vara

(tagajärg: kaunistuse kaotavad oma kuju või muutuvad niiskeks)

See on ajapuuduse tõttu on tavaline viga, mis rikub koogikeste ilu. Kui kasutad soojade koogikeste kreemiga täitmiseks kondiitrisüstalt, kaotab kreem oma jäikuse ja jookseb koogikesest välja. Samuti seisavad küpsiste või muude kaunistustega kaunistatud koogid mõnikord enne serveerimist mitu tundi või isegi kauem, mistõttu imavad need endasse niiskust ja kaotavad oma krõbeduse. Soovitatav on kaunistada koogid võimalikult vähe aega enne serveerimist.

 Lihtne koogiretsept

Lihtsad koogid - parimad koogid. Seetõttu soovitame köögis algajatel proovida kerget ja ajaproovitud retsepti.

Pehmete koogikeste jaoks vajad:

  • 260 g (või 2 tassi) nisujahu 
  • 250 g suhkrut 
  • 200 g võid (vähemalt 83% rasva)
  • 4 muna
  • 2 tl vanilliekstrakti 
  • pisut soola

Tassikookide valmistamiseks ja kaunistamiseks on vaja järgmisi vahendeid:

Ettevalmistused:

Kuumuta ahi 160 °C-ni. Aseta paberist koogivormid silikoonist või metallist küpsetusvormi ja valmista ette kauss, milles on mugav tainast segada.

Aseta jahu, suhkur, pehme või ja munad kaussi. Sega umbes 30 sekundit, kasutades taignakonksuga elektrimikserit. Vali keskmine või madalam kiirus.

Lisa piim ja vanilliekstrakt ning sega umbes 2 minutit, kuni tainas on kerge ja kohev.

Tõsta tainas jäätiselusika abil vormidesse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 °C juures umbes 20 minutit. Selle aja möödudes kontrolli ühe koogi küpsetusastet hambaorgiga. Kui ork ei kleepu taigna külge - koogikesed on küpsenud.

Võta koogid ahjust välja, eemalda need kuumast küpsetusvormist ja lase neil jahtuda.

Kooke saab kaunistada erinevate kreemide, marjade ja kondiitritoodetega. Kasutage mugavat kondiitrisüstalt. Seda saab kasutada ka moosi või vedela šokolaadi süstimiseks.