
Piknikud, matkad, pikad jalutuskäigud looduses või väljasõidud on toidutermosest lahutamatud. See suudab hoida nii külma kui kuuma toitu, kartmata, et selle temperatuur kiiresti muutub. Näiteks Stanley toidutermosed võivad hoida sooja 4-20 tundi ja külma kuni 24 tundi. Toidutermose kasutamise võimalused võivad aga olla laiemad. Termosed ei sobi mitte ainult sooja toidu, meeldivate puuviljade, salatite ja muude külmade suupistete tekstuuri ja temperatuuri hoidmiseks, vaid neid saab kasutada ka toiduvalmistamise vahenditena.
Miks proovida toiduvalmistamist termoses?
Termoses toiduvalmistamine on lihtsam ning säästab aega ja energiat. Seetõttu nõuab toidu valmistamine termoses vähem pingutust ja sellega saab hakkama peaaegu igaüks. Isegi lapsed, kellel sageli napib kannatust, kuid on alati rahul isetehtud toidu ja kiire tulemusega. Teine eelis on energiasääst. Näiteks Stanley Artisani toidutermosed hoiavad soojust kuni 13 tundi, nii et kui kuumutate vee õige temperatuurini ja kallate sellega oma lemmikhelvestele, püsib saadud puder kauem soojana. Lõpuks, kui hakkate termostes süüa tegema, saate oma toitumisharjumusi õiges suunas kohandada. Näiteks, ei tarbi paljud meist täisterahelbeid, sest meil napib aega ja kannatust nende valmistamiseks. Toidutermose abil "küpsevad" mitmesugused teraviljad, näiteks tatar, riis või kaer, öö jooksul ise, kui valate õhtul kuuma vett peale ja jätate need termosesse ööks paisuma.
Kuidas valmistuda?
Selleks, et valmistatav toit säilitaks soovitud temperatuuri kauem, on oluline soetada kvaliteetne termos. Näiteks mugava lusika-kahvliga Stanley Classic on valmistatud taaskasutatud roostevabast terasest, hoiab soojust umbes 7 tundi, kuna on kahekordse seinaga, vaakumisolatsiooniga ja ülimalt õhukindel. Lisaks on see täiesti ohutu kokkupuutel toiduga, kuna ei sisalda BPA-d.
Enne igat toiduvalmistamist vala termosesse keev vesi, et selle metallseinad soojeneksid ja alles siis hakka toitu valmistama, sest nii püsib temperatuur kõige kauem. Pärast soovitud koostisosade panekut ja valamist keerake termos kinni, raputage seda hästi käes ja asetage see küljele, sest kui asetate termose tavalisel viisil, põhjaga allapoole, vajuvad raskemad koostisosad põhja ja satuvad ebatasaselt kuumuse kätte Pidage meeles, et te ei saa kunagi termost täielikult täita, vaid jätke ruumi kõigi koostisosade, näiteks tangude paisumiseks. Termoses toidu valmistamise üks parimaid külgi on see, et protsess on ülimalt lihtne, tihtipeale lihtsalt termost avades ja pilku heites on lihtne aru saada, millal toit on söömiseks valmis ning seda on peaaegu võimatu üle keeta või kõrvetada.
Mida saame termostes valmistada?
Puder võib olla nii toitev pere hommiku- kui ka lõunasöök tööl. Ajapuuduse tõttu tõusevad paljud meist siiski harva hommikul vara üles, et putru keeta ja veenduda, et see ei jää paksuks. Lahenduseks võib olla kvaliteetne termos, millesse võid valada tatra keeva veega ning juba paari tunni pärast saad nautida toitvat ja pehmet tatraputru. Vahepeal paisub kaer termoses 15-20 minutiga. Riisiputru saab teha ka termoses. Kui valge riis valada keeva veega, paisub see termoses 60-90 minutiga, pruun riis 2-3 tunniga. Boliivia tuvipudru valmistamiseks kulub termoses umbes 2 tundi. Saate isegi ube termoses küpsetada - see võtab 8-10 tundi. Nii saate keedetud ube süüa iseseisvalt või kasutada neid oma lemmiksalati valmistamiseks. Kõige tähtsam on see, et tavaliselt saab soovitud teravilja üle valada keeva veega ja jätta selle üleöö termosesse, kuna nii lühikese ajaga on seda peaaegu võimatu üle keeta. Loomulikult ei tohiks seda hoida kauem kui 10 tundi, et käärimisprotsessid ei algaks.
Noh, kui olete teel randa, jõusaali või tööle ja soovite pärast seda värskeid külmi suupisteid nautida, sobib termos suurepäraselt transpordikonteineriks, mis hoiab puu- ja köögiviljad värskena ja jahedana.
Nagu näeme, on toidutermoste kasutusvõimalused laiemad kui ainult väljasõitudel või matkadel looduses. Lihtne ja isegi kasulik on neid igapäevases toiduvalmistamises kaasata, kuna see säästab aega, elektrit või gaasi ning toit on sageli toitvam kui tavapärasel viisil kiiruga toitu valmistades või kohvikutes süües. Selleks, et oma majapidamine oleks võimalikult lihtne, vali Stanley toidutermosed, mis on hinnatud üle maailma. Neid on äärmiselt lihtne hooldada, kuna neid saab pesta nõudepesumasinas. Lisaks on need vastupidavad – vastupidavad löökidele, deformatsioonile ning kõikidele Stanley toodetele, sealhulgas toidutermostele, kehtib 25-aastane garantii.
Naudi igapäevast ja lihtsamat toiduvalmistamist kvaliteetsete Stanley termostega.