
Paljud meist sooviksid aastaringselt nautida küpsete maasikate maitset, metsalõhnaliste seente aroomi või roheliste rosmariini okstega maitsestatud praadi. Mis oleks, kui ütleksime teile, et kõiki suviseid maitseid on lihtne säilitada vaid ühe väikese kodumasinaga - LEIFHEIT VACU POWER vaakumpakendajaga?
Miks on vaakumpakendaja teie köögis asendamatu?
Vaakumpakendaja peamiseks eeliseks on see, et vaakumpakendatud tooted säilitavad oma lõhna ja maitse palju pikemaks ajaks, säilitavad väärtuslikud toiduomadused, vitamiinid ja mineraalained ning, mis kõige tähtsam, pikendavad toidu säilivusaega mitmekordselt. Oluline on märkida, et vaakumpakendaja kasutamine ei säästa mitte ainult raha, vaid ka toitu ennast, sest tavatingimustes oksüdeerub ja rikneb toit kiiresti. Näiteks pikendab vaakumpakendamine liha säilivusaega kuni 9-10 päeva, kala kuni 7-8 päeva ning erinevate hautiste ja suppide säilivusaega kuni 10 päeva või rohkemgi!
Kuidas vaakumpakendaja töötab?
Vaakumpakendaja on seade, mis imeb õhu kotist või spetsiaalsest anumast välja. Tavaliselt kasutatakse vaakumpakendamisel purke või spetsiaalseid kotte, mille avatud pool asetatakse seadmesse, masin tõmbab õhu õrnalt kotist välja ja sulgeb selle. Nii ei puutu toit enam kokku temperatuuri ja hapnikuga, mistõttu lõpetavad bakterid ja hallitusseened kasvamise. VACU POWER seadme tööpõhimõte on lihtne: elektrimootor pumpab õhku 5-8-millibaarise jõuga, nii et vaakumpakendamine võtab aega vaid mõned sekundid.
Vaakumpakendaja nipid aja ja raha säästmiseks
Töö, kiire elutempo ja pidev majandusolukorra kõikumine panevad meid mõtlema aja ja pere eelarve kokkuhoiu peale. Jagame teiega vaakumpakendaja kasutamise nippe, mida saate hõlpsasti ja vaevata oma köögis või majapidamises rakendada.
VAAKUMPAKENDAMISE NIPID:
Kondiga liha külmutamine. Teravate servadega toitude (nt luud) puhul soovitame need enne vaakumpakendamist paberrätikusse või kilekotti mähkida. Selline ettevalmistusmeetod tagab, et luude terav osa ei rebi kotti puruks ja toode ei saa kahjustada.
Köögiviljade vaakumpakendamine. Soovitame köögiviljad vaakumpakendamisel nende säilivusaja pikendamiseks koorida. Spargelkapsas, lillkapsas ja kapsas tuleks enne läbi keeta, et vältida gaasi kogunemist kotti.
Kastmete ja suppide vaakumpakendamine. Võtke vaakumkoti ülemise osa nurgast kinni ja laske kogu vedelikul alumisse ossa voolata. Lekete vältimiseks asetage kott enne sulgemist veidi madalamale pinnale. Veenduge, et kott on enne sügavkülmikusse panemist horisontaalselt - see säästab sügavkülmikus ruumi.
Korduvkasutatavad kotid. Kui te ei vaakumpakenda liha-, linnu- või kalatooteid, vaid säilitate neis kuivaineid, võite kotte uuesti kasutada. Lihtsalt eemaldage vaakumriba teravate kääridega ja sulgege kott uuesti.
Marjade külmutamine. Enne marjade vaakumpakendamist on oluline neid hoolega pesta ja kuivatada. Mida kuivemad on marjad, seda paremini nad oma kuju ja tekstuuri säilitavad. Ärge unustage marju vaakumkotti asetada ühes reas, et need moosiks ei puruneks. Teine nipp on külmutada erinevaid marju ühes kotis, kuid enne vaakumpakendamist pange need kiirkülmutamiseks sügavkülma, oodata marjade tahenemist ja seejärel pakendage. Nii saate ette valmistada komplekti marju smuuti või värskendava limonaadi jaoks.
Marinaadikuubikud praadidele. See suurepärane trikk sobib eriti hästi toidunautlejatele. Kõigepealt külmutage oma lemmikmarinaad jäätisevormides. Seejärel pakkige külmutatud jääkuubikud kiiresti lihaga kokku ja pange need sügavkülma. See on ideaalne nipp, kui soovite kiiresti toitu valmistada, kuid teil pole aega liha pikalt marineerida.
Suupistete vaakumpakendamine. Pärast pidu või pidulikku pärastlõunat on mõned suupisted alles? Pole probleemi! Sulgege uuesti kartulikrõpsud, küpsised, kreekerid ja muud tooted. Saate neid kasutada väljasõitudel või looduses piknikul.
Jääkotid valu leevendamiseks. Vaakumpakendaja sobib suurepäraselt jääpakkide valmistamiseks väiksemate põrutuste või verevalumite raviks. Esmalt valmistage lahus: Segage 50% vett 50% alkoholiga. Seejärel vaakumpakendage lahus ja kasutage seda vastavalt vajadusele. Lahuses olev alkohol takistab vedeliku täielikku jäätumist ja võimaldab selle pärast kasutamist tagasi sügavkülma panna. Kuidas vedelikke vaakumpakendada, vt punkt eespool.
Rohkem ruumi teie reisikohvris. Samuti saate vaakumpakendada oma aluspesu, sokke või muid väiksemaid riideesemeid, säästes nii oma kohvris palju rohkem ruumi.
Kuidas toitu õigesti külmutada?
Külmutatud toidu maitse sõltub otseselt selle värskusest ja kvaliteedist enne külmutamist. Sügavkülmas saab säilitada peaaegu kõike - kala, liha, köögivilju, maitsetaimi või pühade ülejääke. Nõuetekohaselt külmutatud toiduained säilitavad kuni 90% oma toiteväärtusest. Siiski tuleb järgida ühte reeglit: sügavkülmik peab olema ühtlasel temperatuuril vähemalt -18°C. Külmutatud toidu rakkudesse tungides peatab külm kõik eluprotsessid ja toidus leiduvate mikroorganismide, näiteks bakterite, pärmseente ja hallitusseente, tegevuse.
Tähelepanu! Pidage meeles, et sulatatud toitu ei saa uuesti külmutada.
Marineerimine rikkaliku maitse saavutamiseks
Lihale, kanale või kalale kiirelt ja lihtsalt intensiivse maitse andmiseks tasub proovida vaakummarineerimist. Asetage toode vaakumkotti, lisage ettevalmistatud marinaad või marineerimiskuubikud, maitsetaimed ja asetage vaakumseadmesse. Marineerige liha või muid tooteid paar tundi kuni 2 päeva ja nautige gurmee roogasid. Nii saate üllatada oma külalisi samaaegselt erinevate steikide, šašlõkkide või keeruliste kalaroogade kombinatsioonidega.
Kiire idee pidude või ootamatute külaliste jaoks
Valmistage eelnevalt ette valik suitsuliha, salaamit, jamoni ja eri tüüpi juustusid. Asetage õhukesteks viiludeks lõigatud tükid korralikult vaakumkotti ja külmutage. Selline suupistete komplekt üllatab alati ootamatuid külalisi, peokülalisi või on suurepärane sünnipäevakingitus toidunautlejale.
SOUS VIDE toiduvalmistamise tehnoloogia
Teine põhjus seda seadet proovida on SOUS VIDE toiduvalmistamise meetod, mis on eriti populaarne tipptasemel restoranides. Asetage vaakumpakendatud värske liha, kala või linnuliha koos vürtsidega veekonteinerisse, mille temperatuur on konstantselt 60°C, ja keetke 1-1,5 tundi. Seejärel praadige paar minutit oliiviõlis koos küüslaugu ja maitsetaimedega. See on suurepärane viis lõhe või pardi rinnatüki valmistamiseks. Proovige ja teid üllatab roa mahe maitse ja tekstuur!